Ikona za facebook facebook Ikona za telefon 041 97 25 15 Ikona za e-pošto info@minimarket.si
Poslovalnica Maribor
Poslovalnica Maribor

V trgovskem centu City - Maribor, v pritličju zraven kavarne Caffetteria in trgovine Top Shop

Oglejte si ponudbo
Poslovalnica Ptuj
Poslovalnica Ptuj

Na dostopni lokaciji, z lastnim parkiriščem pred trgovino, na Ormoški cesti 16 se nahaja trgovina M-teks z veliko punudbe oblačil in hišnega tekstila

Oglejte si ponudbo

100% Bombaž

Nekaj zanimivosti o 100% bombažu:

  1. Naravna vlakna: Bombaž je eno najbolj priljubljenih naravnih vlaken za izdelavo oblačil in tekstilij. V nasprotju z umetnimi vlakni, ki so narejena iz kemikalij, je bombaž pridobljen iz naravne rastline.

  2. Zgodovina: Uporaba bombaža za izdelavo tkanin sega več tisoč let nazaj. Arheološke najdbe kažejo, da so ljudje bombaž uporabljali že v obdobju pred več kot 7.000 leti.

  3. Vpojnost: Bombaž je znano po svoji visoki vpojnosti, kar pomeni, da dobro vpija vlago. To ga naredi udobno za nošenje in priljubljeno izbiro za izdelavo brisač, posteljnine in oblačil, zlasti v vročih podnebjih.

  4. Alergične reakcije: Kljub svoji naravni naravi lahko bombaž povzroči alergične reakcije pri nekaterih ljudeh. Vzrok za to so lahko nečistoče in kemikalije, ki ostanejo na tkanini po obdelavi.

  5. Trajnost: 100% bombažne tkanine so običajno trajne in odporne na obrabo. Pravilno vzdrževane bombažne oblačilne in tekstilije lahko trajajo dolgo časa.

  6. Različne vrste: Obstaja več različnih sort bombaža, od katerih so nekatere bolj cenjene kot druge. Na primer, egipčanski bombaž velja za enega najkakovostnejših in ima dolge, trpežne vlaknine.

  7. Uporaba v medicini: Bombaž se uporablja tudi v medicini za izdelavo obvez, povojčkov in drugih medicinskih pripomočkov zaradi njegove vpojnosti in hipoalergenih lastnosti.

  8. Gostota tkanja: Gostota tkanja bombažnih tkanin se razlikuje in vpliva na njihove lastnosti. Tkanine z višjo gostoto tkanja so pogosto mehkejše in bolj trpežne.

  9. Ekološki vidik: Ekološko pridelan bombaž je vedno bolj priljubljen zaradi svojih manjših okoljskih vplivov, saj se pri njegovi pridelavi uporabljajo manj pesticidov in kemikalij.

  10. Raznolikost izdelkov: 100% bombaž se uporablja za izdelavo številnih izdelkov, vključno z oblačili, posteljnino, brisačami, prtci, vrečkami, pernicami in še veliko več.

Bombaž je klasična izbira za mnoge potrebe v vsakdanjem življenju zaradi svojih naravnih lastnosti, ki združujejo udobje, trpežnost in vpojnost.

Ne spreglejte izdelkov iz naše ponudbe

2024 © Minimarket d.o.o. - Vse pravice pridžane